Nieuwe Bluesound software

Nieuwe Bluesound software

11/04/2019 - 11:15

Aanstaande dinsdag 16 april staat er een firmware-update gepland voor alle toestellen op het BluOS platform. De nieuwe firmware versie 3.4 versterkt BluOS beduidend en voegt weer interessante mogelijkheden toe. De belangrijkste functies die met 3.4 geactiveerd worden zijn de DIRAC Live ondersteuning voor de nieuwe NAD Masters M10, verfraaiingen aan de gebruikerservaring en toevoeging van verschillende nieuwe losless Radio Paradise stations en tenslotte de toevoeging van nugs.net, een betalende muziekdienst die meer dan 15.000 live concert opnames van legendarische artiesten aanbiedt.

  • Verbeteringen in de gebruikservaring BluOS gebruikers zullen nu tracks met een hoge resolutie kunnen herkennen wanneer ze in de Qobuz catalogus zoeken. Een “HR” icoontje verschijnt iedere keer naast een hi-res track en de ervaring wordt daarmee dezelfde als bij Tidal, andere muziekdiensten of muziek uit de eigen bibliotheek.De BluOS integratie met Roon is ook verbeterd om de compatibiliteit met Roon ’s recente versie 1.6 te verhogen.
  • Hardware ondersteuning In alle BluOS apparaten wordt de mogelijkheden toegevoegd om de externe ingangen een eigen naam te geven of niet-gebruikte ingangen te verbergen
  • Toegang tot nieuwe muziek BluOS 3.4 zal ook een aantal muziekupdates bevatten, waaronder 3 nieuwe Radio Paradise stations, die zoals de bestaande Radio Paradise integratie, gratis zullen zijn. De nieuwe Radio Paradise stations bieden streams aan lossless CD-kwaliteit voor Mellow Mix, Rock Mix en Groovy Mix. Gebruikers kunnen nummers overslaan. En gebruikers kunnen liedjes “liken” en na 100 “favoriete” nummers in eender welk Radio Paradise station een bijkomend eigen “Mijn favorieten” radiostation creëren

    Via de betaalde dienst nugs.net zullen BluOS gebruikers nu ook in staat zijn om opnames van live concerten te downloaden of streamen. De meeste live registraties zijn beschikbaar in lossless formaten. Daarmee is nugs.net de meest recent toegevoegde muziekdienst in een steeds verder groeiende lijst van geïntegreerde streaming partners.

    Veel plezier met deze nieuwe services en functie's

Bluesound
Hi-res audio  Qobuz
Bluesound services